Az egyesület


Szervezetünk az Üröm Környezet – és Természetvédelmi Egyesület 2000-ben alakult, elődje a Füvespuszták Munkacsoport tagjainak kezdeményezésére.
Az egyesület jelenleg 25 aktív taggal rendelkezik, akik döntő többsége megfelelő természetvédelmi, biológiai vagy kapcsolódó szakmai végzettséggel rendelkezik, de munkánkat évről-évre több tucat önkéntes segíti programjainkban való aktív részvételükkel.
Célunk a működési területen történő (Heves-, Jász-Nagykun-Szolnok-és Borsod-Abaúj-Zemplén-megyék) közhasznú tevékenység végzése elsősorban a környezet- és természetvédelem, a környezeti nevelés-oktatás, az ismeretterjesztés és a kutatás terén.
 
Folyamatos munka- és szakmai kapcsolatban állunk a Bükki Nemzeti Park Igazgatósággal és a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósággal, a helyi civil szervezetekkel, illetve a térség önkormányzatainak, oktatási intézményeinek, valamint gazdálkodóinak és vadásztársaságainak döntő többségével, akik rendszeres támogatásukkal segítik programjainkat.
Immár huszadik éve rendezzük meg dél-hevesi kutatótáborunkat, amely munkájával szervesen illeszkedik a térség természetvédelmi szempontú feltárásához. Több gerinces állatfaj állományáról rendelkezünk - az utóbbi öt évre visszamenőleg - monitoring jellegű adatsorokkal. A kutatási feladatok elvégzése mellett programunk oktatási és nevelési célokat is szolgál.(c) Üröm Egyesület - Kivitelezés: (c) Com&Com2005 Bt, Bagi László 2012.A honlap megjelenését a 76/2012 (VII.29) VM rendelet alapján
a „Dél-Heves helyi védett természeti értékeinek felmérése, feldolgozása, az eredmények hozzáférhetővé tétele”
című LEADER pályázat tette lehetővé.

Go to TOP